Att jobba med guideboken “Mitt Rom” har varit något av det roligaste jag gjort som journalist. Ett rent nöje – och en chans att få fördjupa mina kunskaper om en plats jag älskar.

Boken har också sålt ganska bra – sedan nyår har den legat bland de tre-fyra bäst säljande guideböckerna på Adlibris. Dessutom har jag fått massor av fina kommentarer från vänner, kollegor och andra som läst och använt boken på plats. 

Kort sagt: väldigt, väldigt kul. Räknar med många minnesvärda måltider och spännande upplevelser.

Nu har Karavan förlag och jag enats om en uppföljning: “Mitt Toscana och Umbrien”. Jag har tillbringat ganska många somrar i ett fint hus på landet mellan Perugia och Orvieto, så det känns som en naturlig fortsättning. Toscana har jag besökt några gånger – men där behövs avgjort mer research. Har du som läser det här några guldkorn du vill dela med dig av, så hör av dig!

“Mitt Toscana och Umbrien” ska skrivas under sommar och höst 2014 och kommer – om allt går vägen – att utkomma om ungefär ett år, alltså våren 2015. Upplägget är det samma: personliga tips om restauranger, barer, kaféer, shopping och ovanliga sevärdheter.

Image