Jag är sedan 2003 journalist på Sydsvenskan och har tidigare arbetat för Kvällsposten, Allers och Expressen. Jag har jobbat med lokaljournalistik, men också med bevakning av forskning och vetenskap och med kulturjournalistik.

Jag är även författare till sex böcker. Först ut (2010) var krönikesamlingen “Ja, jag bor fortfarande kvar i Lund”, som ännu håller bra som en introduktion till min födelse- och uppväxtstad (och ja, jag bor där än).

Hösten 2013 gav jag ut min första guidebok, “Mitt Rom”. Bakgrunden är förstås ett passionerat och långvarigt intresse för Italien. När förlaget Karavan Förlag 2012 erbjöd mig att sammanfatta mina bästa tips i en bok, blev resultatet den här personliga guiden till restauranger, kaféer och ovanliga sevärdheter i Italiens huvudstad. 2015 kom den i en ny och reviderad upplaga.

I maj 2014 kom nästa titel, en reportagebok om det som kom att kallas “Tambourinehärvan“. I boken “Sanningen bakom Tambourinehärvan” går jag på djupet med denna besynnerliga och infekterade ekonomiska strid som under fem-sex år involverade en rad kända svenska artister och band – bland dem The Hives och The Cardigans.

Boken nominerades våren 2015 till Sveriges finaste pris för grävande journalistik, Guldspaden. Den finns också i pocket – du hittar den till exempel här.

I maj 2015 publicerades min andra guidebok om Italien, “Mitt Toscana och Umbrien”. Konceptet är det samma som “Mitt Rom” – men utförandet är, om jag får säga det själv, ännu bättre. Boken innehåller runt 250 tips om restauranger, kaféer, affärer och sevärdheter i två av Italiens allra vackraste landskap. Du hittar den på Adlibris.

Jag har också skrivit två populärhistoriska verk som Italien. “Rom. En stads historia” är en koncis sammanfattning av min favoritstads nära 3000-åriga historia. Den publicerades våren 2017 och finns förstås att köpa på nätet.

Sommaren 2020 utkom ”Italiens moderna historia” som berör landets politik, kultur och sociala utveckling från ungefär år 1800 fram till våra dagar.

Emellanåt föreläser jag också på temat Italien, resande, italiensk mat och städerna Rom och Florens.

Jag är medlem i Svenska Journalistförbundet och Författarförbundet.