OM MIG

77153_450916626523_653926523_5429966_3141590_n

Jag är sedan 2004 journalist på Sydsvenskan och har tidigare arbetat för Kvällsposten, Allers och Expressen.

Jag är även författare till sex böcker. Först ut (2010) var krönikesamlingen “Ja, jag bor fortfarande kvar i Lund”, som ännu håller bra som en introduktion till min födelse- och uppväxtstad (och ja, jag bor där än).

Hösten 2013 gav jag ut min första guidebok, “Mitt Rom”. Bakgrunden är förstås ett passionerat och långvarigt intresse för Italien. När förlaget Karavan Förlag 2012 erbjöd mig att sammanfatta mina bästa tips i en bok, blev resultatet den här personliga guiden till restauranger, kaféer och ovanliga sevärdheter i Italiens huvudstad. 2015 kom den i en ny och reviderad upplaga.

I maj 2014 kom nästa titel, en reportagebok om det som kom att kallas “Tambourinehärvan“. I boken “Sanningen bakom Tambourinehärvan” går jag på djupet med denna besynnerliga och infekterade ekonomiska strid som under fem-sex år involverade en rad kända svenska artister och band – bland dem The Hives och The Cardigans.

Boken nominerades våren 2015 till Sveriges finaste pris för grävande journalistik, Guldspaden. Nu finns den också i pocket – du hittar den till exempel här.

I maj 2015 publicerades min andra guidebok om Italien, “Mitt Toscana och Umbrien”. Konceptet är det samma som “Mitt Rom” – men utförandet är, om jag får säga det själv, ännu bättre. Boken innehåller runt 250 tips om restauranger, kaféer, affärer och sevärdheter i två av Italiens allra vackraste landskap. Du hittar den på Adlibris.

Min senaste bok heter “Rom. En stads historia” och är en koncis sammanfattning av min favoritstads nära 3000-åriga historia. Den publicerades våren 2017.

Emellanåt föreläser jag också på temat Italien, resande, italiensk mat och städerna Rom och Florens. Jag är medlem i Svenska Journalistförbundet och Författarförbundet.

1 kommentar

  1. Olle Fladvad

    Hej!
    Min fru och jag är nyss hemkomna från några dagars vistelse i Rom. Vi har varit där ett antal gånger tidigare och avverkat de flesta “måsten”. Därför var den inför resan införskaffade “Mitt Rom” till stor glädje för oss. Inte minst restaurang-
    tipsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *